Pages

Ads 468x60px

23 Eylül 2012 Pazar

Erikli Tart


Geçenlerde gittiğim marketin reyonunda gözüme çarpan o siyah parlak renkteki eriklere dayanamayıp aldım fakat miktarı biraz abartmışım olmalıyım ki bütün bir hafta boyunca tek tek yediğim kadar birçok tarifin içinde de değerlendirdim. İşte o tariflerden birisi de bu Erikli Tartım…
Erikli Tart
Malzemeler
Tabanı için
•    250 gr tereyağı
•    2 adet yumurta
•    1 kahve fincanı süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    ½ çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin
•    2 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
•    500 gr mürdüm eriği
•    1 paket tart jölesi
•    ½ çay bardağı toz şeker
Yapılışı
1.  Tereyağını eriterek şeker vanilya ve süt ilave ederek mikser ile karıştırın.
2.  Yumurtaları ekleyin, un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave edin.
3.  28 cm. çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
4.  Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 °C fırında pişirin.
5.  Tart tabanı soğurken kremayı hazır hale getirin. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
6.  Ocaktan almadan 2 dk. önce tereyağını ekleyip karıştırın.
7.  Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın ve ortadaki boşluğa krema doldurun.
8.  Eriklerin her birini 4’e bölün ve tencereye alın.
9.  Üzerine toz şeker ilave edip şeker eriyene kadar pişirin.
10.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
11 Soğuduktan sonra tartın üzerine dilediğiniz bir şekilde yerleştirin.
12.Tart jölesini paketin arkasındaki tarife göre hazırlayıp eriklerin üzerine döktükten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız