Pages

Ads 468x60px

24 Eylül 2012 Pazartesi

Portakallı Cheesecake


Kısacası hayat iksiri diyebileceğimiz portakal birçok faydasının yanında lezzeti ve kokusuyla da birçoğumuzun severek bolca tükettiği turuncu mantolu meyvelerimizden birisidir. Girdiği her tarifte de farkını gösteren portakalı bu tarifimde enfes bir cheesecake ile birleştirdim.
Portakallı Cheesecake
Malzemeler
Taban Hamuru İçin
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 paket petibör bisküvi
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    6 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı
Dolgu Malzemesi
•    450 gr tuzsuz krem peynir
•    1 yemek kaşığı nişasta
•    ¾ su bardağı çiğ krema
•    ½ su bardağı toz şeker
•    1,5 su bardağı lor peyniri
•    ½ su bardağı süzülmüş yoğurt
Üzeri İçin
•    2 adet portakal
•    Taze nane yaprakları
Yapılışı
1.   Hamuru için, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alın ve üzerine şekeri ilave edip karıştırın.
2.   Petibör bisküviyi rondodan geçirin ve karışıma tarçınla birlikte ekleyip karıştırın.
3.   Karışımı kalıbın tabanına yayın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
4.   Kreması için, toz şeker ve krem peyniri blender ile karıştırın. (Sulanmaması için blenderı sürekli değil ara vererek çalıştırın).
5.   Karışıma nişasta, çiğ krema ve lor peynirini ilave edip krema kıvamı elde edene kadar karıştırın.
6.   Yoğurdu da ekleyip hafif karıştırdıktan sonra karışımı dolaptan çıkardığınız bisküvi tabanının üzerine yayın ve hafif sallayın.
7.   Karışımı 1 gün boyunca buzdolabında beklettikten sonra üzerini portakal dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
8.   Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız