Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Kahvaltı Çöreği


Eşsiz güzellikteki kahvaltı sofralarınızı taçlandıracak bir çörek; Kahvaltı Çöreği..
Kahvaltı Çöreği
Malzeme:

•    5 su bardağı un,
•    1 çay bardağı sıvı yağ,
•    1 çay bardağı şeker,
•    2 su bardağı süt,
•    1 çorba kaşığı kuru maya,
•    1 adet yumurta,
•    Susam
Yapılışı:

1.    Sütü ılık bir şekilde ısıtıp bir kenara alın.
2.    Sonra bir kabın içerisine maya, un, şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık sütü karışırın ve yoğurun.(kulak memesi yumuşaklığında)
3.    Hazırlamış olduğumuz hamurun üzerini örtüyle kapatın.
4.    Dinlenmesi ve mayalanması için yaklaşık 30.35 dk kadar bekletelim.
5.    Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölüyoruz.
6.    Elde ettiğimiz hamuru elimizde yuvarlak bir sekil veriyoruz.
7.    Fırın tepsimize diziyoruz.
8.    Fırça yardımıyla çırpmış olduğumuz yumurta akını sürüyoruz.
9.    Son olarak isteğe bağlı susam ya da çörek otu veya haşhaş serpiyoruz.
10.  Kızarna kadar 180 derecelik fırında 35-40 dk. pişiriyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız