Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Limon Reçeli


Ne ekşi ne tatlı, kendine özgü lezzetiyle tadına bakanların vazgeçemediği bir lezzetir Limon Reçeli. Vücut direncinizi kazanmak için, C vitamini kaynağı olarakta kullanacağınız bu reçel tatlılarınıza ve keklerinize, kendine has mayhoş tadıyla sos olarak da çok yakışacaktır.
Limon Reçeli

Malzemeler
•    12 limon
•    800 gr toz şeker
•    2,5 su bardağı su
•    ½ limonun suyu
Yapılışı
1.    10 limonu yıkayıp, kabuklarını bir tencereye irice rendeleyin.
2.    2 limonu ince ince dilimleyip ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kaynatın. Suyunu döküp işlemi iki kez daha tekrarlayın.
3.    Şeker, limon suyu ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon dilimleri ve kabuklarını içine ekleyip reçel kıvamına gelene kadar kaynatın.
4.    Kavonoza doldurup soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Şeker miktarını değiştirerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
•    Kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. Tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız