Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Pazı Sarması


Yabani ıspanak olarak da bilinen pazı içeriğinde bol miktarda A ve C vitamini barındıran sağlıklı sebzelerimizden birisidir. Sağlığa birkaç faydasından bahsedecek olursam; idrar yollarındaki iltihabı kurutur ve kabızlığı giderir. Ayrıca pazı ile hazırlanan yemekler çok lezzetlidir özellikle de tarifini paylaştığım bu nefis sarması…
Pazı Sarması
Malzemeler
•    1 su bardağı pirinç
•    550 gr haşlanmış pazı yaprağı
•    4 adet kuru soğan
•    ½ demet nane
•    1 çorba kaşığı kuş üzümü
•    ½ demet maydanoz
•    1 su bardağı mısır yağı
•    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
•    1 çay kaşığı tarçın
•    ½ demet dereotu
•    Tuz
•    Yenibahar
Yapılışı
1.   Pirinci yıkayın ve süzün.
2.   Soğanları soyup küçük doğrayın.
3.   Mısır yağını tencere ısıtın ve soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
4.   Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kadar kavurmaya devam edin.
5.   Üzerine dolmalık fıstıkları, tuz, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ekleyin.
6.   Tenceredeki bu harcın üzerine çok az su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
7.   Pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
8.   Nane, dereotu ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın ve pirinçli harca ekleyip karıştırın.
9.   Haşlanmış pazı yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp sarın.
10. Sardıktan sonra tencereye dizin.
11. Üzerine çok az mısır yağı ve sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
12. Limon kabukları ve domatesle süsleyerek ılık servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz tariften sevdiğiniz baharatları ekleyip çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız